Home » Nederland » Geleen

Geleen

Filter

Demonstraties

1 resultaten
10 jun 2018
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Geleen
Deelnemers:
Tussen 3 en 5 personen
Extra:
Groepje activisten van Identitair Verzet demonstreert en verspreidt folders tegen moskee in Geleen.
Organisaties:

Kroniek

9 resultaten
*

Geert Wilders stelt met Machiel de Graaf Kamervragen namens de PVV over een moskee in Geleen, waar invallen zijn geweest vanwege een verdenking van witwassen. De moskee was ook in het nieuws vanwege een salafistische machtsovername en de vermeende steun aan de gewapende jihad. De PVV’ers vragen of de machtsovername door salafistische voorhoedes in steeds meer moskeeën een bedreiging vormt voor democratie en rechtsstaat. Ze willen ook weten of de minister de moskee wil laten sluiten.

*

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 januari zijn er vernielingen aangericht bij de visvijvers van een visvereniging in Geleen. Er zijn palen uit de grond getrokken en prullenbakken op de bevroren vijver gegooid. Het clubhuis is vrijwel geheel beklad met schunnige teksten en een hakenkruis.

*

In Geleen demonstreren voor- en tegenstanders van Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas. Het pro-Zwarte Piet protest is georganiseerd door een man uit Brunssum, die niet uit is op een confrontatie. Op sociale media bedreigt iemand de anti-Zwarte Piet demonstranten met een automatisch geweer.

*

Identitair Verzet schrijft vandaag dat ze de afgelopen week brieven heeft gestuurd naar de zestig gemeenten die aan Duitsland grenzen. De actiegroep wil dat die de landsgrenzen weer in goede orde herstellen omdat er een stroom van immigranten via de Duitse grens Nederland binnen zou komen. Identitair Verzet schrijft te willen helpen bij het bouwen van een grenshek. De brief aan de gemeente Sittard-Geleen wordt opgepikt door de lokale pers.

*

De voorzitter van de Statenfractie van de PVV in Limburg, Michael Heemels, roept de Commissaris der Koningin en de burgemeester van Sittard-Geleen op om de “haatmoskee” in Geleen direct te sluiten en de beherende stichting te ontbinden. Hij wil dit nu vanwege twee recente lezingen van een omstreden moslim uit België.

*

Twee NVU activisten plaatsen op deze dag foto’s op internet van hun folderactie in Geleen. Ze hebben NVU-pamfletten verspreid, maar ook pro-Zwarte Piet foldertjes die ze zelf gemaakt hebben. Ze zetten ze in de schappen en mededelingenborden van allerlei winkels.

*

Afgelopen nacht hebben onbekenden een varkenskop bevestigd aan het toegangshek van het nieuwe terrein waar een moskee in Geleen binnenkort heen verhuist. De kop hangt met een stuk ijzerdraad aan het hek. Op het terrein wordt een tweede varkenskop gevonden.

*

Lokale NVU-activisten organiseren een folderactie in Sittard-Geleen. Ze plakken ook stickers.

*

Vandaag verschijnt er een foto op Facebook van een plakactie met NVU-posters in Sittard-Geleen. Ze hebben de nazislogan “Voor Volk en Vaderland” gebruikt en de modernere kreet: “Stop de multiculturele terreur”.