Home » Nederland » Geldrop

Geldrop

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In de nacht van dinsdag 2 mei op woensdag 3 mei wordt een bestelbus voor de woning van een gezin in Geldrop in brand gestoken. Er zijn in april en juni 2017 ook voorvallen bij deze woning. Het gaat om een gezin van gemengde afkomst, waarbij de vrouw uit Tanzania komt en een donkere huidskleur heeft. Het is onduidelijk of er racistische motieven meespelen rondom de vernielingen.

*

In Geldrop wordt zondagnacht voor de tweede keer een auto van een familie met een gemengde achtergrond in brand gestoken (zie juli 2016). In de familie is een Nederlandse man getrouwd met een Afrikaanse vrouw uit Tanzania. Er is sprake van een serie brandstichtingen rondom hun woning. Het is onduidelijk of er sprake is van racistische motieven. Zie ook mei en juni 2017.

*

In Geldrop wordt de auto van een familie met een gemengde achtergrond in brand gestoken. In de familie is een Nederlandse man getrouwd met een Afrikaanse vrouw uit Tanzania. Dit is de eerste brand in een hele serie branden rondom hun woning, vooral in de lente van 2017. Het is onduidelijk of er sprake is van racistische motieven.

*

De muren van een wijkcentrum in Geldrop zijn beklad met anti-islamitische leuzen zoals “Fuck Allah”. De onbekende daders spuiten ook teksten zoals “Kut asiel” en een hakenkruis op een muur.