Home » Nederland » Exloo

Exloo

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 maart brandt in Exloo een boerderij af na brandstichting. Hier is een whiskystokerij gevestigd en de eigenaar hiervan komt bij de brand om het leven. Het is onduidelijk of hij het zelf heeft aangestoken of iemand anders. Hij had vijanden in het dorp omdat hij tegen heel wat schenen had geschopt door op internet dorpelingen, die zich tegen de komst van asielzoekers hadden uitgesproken, te vergelijken met NSB’ers. Hij had hier woedende reacties op gekregen.

*

Een krant maakt melding van de gemeente Borger-Odoorn die een plan aanpast voor woningen van statushouders in Exloo. Ze gaan meer geld uitgeven vanwege angst voor inkijk bij de buren. Er komt nu geen huiskamer op de eerste verdieping en wel een extra groene afscheiding. Het voornemen om de statushouders te plaatsen veroorzaakte een paar maanden geleden een hoop commotie in het dorp. Tegenstanders verspreidden een pamflet en op sociale media werd er volop over gesproken.

*

Een groep schoolkinderen ontdekt dat een verwijsbord naar een oorlogsmonument in het Eeserbos, tussen Ees en Exloo, is weggehaald. Ze gaan zoeken en vinden een vlag met een hakenkruis die in een boom hangt.