Home » Nederland » Culemborg

Culemborg

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Deze avond en in de nacht van 28 op 29 december gaan zes auto’s en het oude zwembad in Culemborg in vlammen op. Het oude zwembad zou dienst gaan doen als moskee en de brand is zeker aangestoken. In Culemborg worden al maanden lang auto’s in brand gestoken. Het blijft onduidelijk of er een verband is tussen de autobranden en de brand in de toekomstige moskee. Ook is het niet zeker of er sprake is van een tegen moslims gerichte actie. De brand in de moskee-in-wording wordt wel wereldwijd op internet toegejuicht.

*

Het Marokkaans-Nederlands kandidaat-Kamerlid Azarkan uit Culemborg van de politieke partij Denk doet aangifte van bedreiging. Op een besloten sociale mediapagina van PVV-aanhangers zou gisteren een openbare oproep tot liquidatie aan het adres van de Denk-kandidaat zijn geplaatst. Het is de tweede bedreiging deze week tegen Denk. Ook de “Wolven van Odin” (zie Odin’s Wolves) stelden dat het de beurt is aan Denk om “te moeten vrezen voor je gezin, familie en achterban“. Wie niet horen wil, moet wat deze groep betreft voelen en zeggen ze dat “de honden van Denk” zullen worden afgemaakt”.

*

Er staat een foto in een landelijke krant van graffiti in de wijk Terwijde in Culemborg. De tekst is te zien “Afcadolf Jugend’, een hakenkruis, een joodse Davidster en een Keltisch kruis. De tekst lijkt naar voetbalclub Ajax te verwijzen.

*

De politie arresteert zaterdagavond drie mannen voor openlijke geweldpleging na een vechtpartij tussen Marokkanen en Molukkers in Culemborg. Er zijn hier al langere tijd spanningen tussen deze bevolkingsgroepen.