Home » Nederland » Breukelen (Utrecht)

Breukelen (Utrecht)

Filter

Kroniek

8 resultaten
*

In Breukelen spreekt de gemeenteraad over een voorstel voor een kleinere opvang voor asielzoekers in de gemeente De Stichtse Vecht. Er zijn boze burgers aanwezig en het gaat er heftig aan toe, maar de politie hoeft niet in te grijpen. De meerderheid van de raad stemt het voorstel weg.

*

Een extra vergadering van gemeenteraad van Stichtse Vecht over de komst van een AZC naar een wijk in Breukelen. Hier verzetten tientallen bewoners van die wijk zich tegen de eventuele komst van maximaal vierhonderd vluchtelingen. Men vindt het aantal te hoog en wil meer spreiding over de gemeente. Insprekers die wel vluchtelingen op willen vangen worden weggehoond. De burgemeester schorst na een klein uur de vergadering om de gemoederen te laten bedaren.

*

In Breukelen worden twee spandoeken gezien met de tekst “AZC = Nee!”. Toch zou er in Breukelen overwegend positief gekeken worden naar de komst van asielzoekers.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over klacht van een zeventienjarig meisje van Iraanse afkomst dat in april 2015 is afgewezen door een motel in Breukelen, waar ze gesolliciteerd had. Als ze in mei 2015 opnieuw solliciteert, maar dan met nepnaam en nepfoto, alsof ze een blonde Nederlandse vrouw is, wordt ze wel uitgenodigd. Het College stelt dat het motel niet aan kan tonen dat er geen sprake van discriminatie is geweest. Het motel heeft dus verboden onderscheid gemaakt op grond van ras.

*

Een minderjarig Iraans-Nederlands meisje wordt afgewezen na een sollicitatie bij een motel in Breukelen. Als ze in mei opnieuw solliciteert, maar dan met nepnaam en nepfoto, alsof ze een blonde Nederlandse vrouw is, wordt ze wel uitgenodigd voor een gesprek. Ze vindt dat ze hiermee is gediscrimineerd en dient een klacht in. Het motel zegt dat er geen sprake van discriminatie is, maar dat het een samenloop van omstandigheden betreft.

*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een klacht van een Marokkaans-Nederlandse werknemer van een bedrijf uit Breukelen. Er was hem gevraagd een stap terug te zetten in zijn functie. Hij klaagt ook over discriminerende racistische grappen, sinds er in juni 2014 een nieuwe leidinggevende in dienst kwam. Het gaat dan om grappen over de islam, moslims, kutmarokkanen, ISIS-strijders en criminelen. De leidinggevende en het bedrijf zeggen dat dit niet klopt en de klagende werknemer verschijnt uiteindelijk niet op de zitting. Het College stelt daarom dat er onvoldoende bewijs voor discriminatie aangeleverd is en spreekt het bedrijf vrij.

*

Een Marokkaans-Nederlandse werknemer van een gereedschapsverhuurder uit Breukelen meldt zich vandaag ziek op zijn werk. Er was hem gevraagd een stap terug te doen in zijn functie. Hij zegt dat hij zich sinds juni 2014 gediscrimineerd voelt door een nieuwe leidinggevende die racistische grappen maakt over moslims, kutmarokkanen, ISIS-strijders en criminelen. Daarnaast maakt die leidinggevende discriminerende opmerkingen. De werknemer dient een klacht in.

*

Vandaag bericht een krant over een incident op een weg tussen Maarssen en Breukelen op een niet genoemde datum. De politie houdt een auto met drie Marokkaanse mannen aan. Er zijn allerlei irritaties over en weer. De politie geeft de mannen uiteindelijk een bekeuring van 220 euro omdat ze een luchtverfrisser aan de achteruitkijkspiegel hebben hangen. Die zou het zicht belemmeren. De advocaat van de mannen zegt dat ze niets illegaals deden en kondigt een bezwaar aan.