Home » Nederland » Balk

Balk

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Twee Friese mannen, die zich op internet met Pegida afficheren, schrijven dat ze deze avond in Balk hun zelfgemaakte flyers willen gaan uitdelen tegen een AZC dat daar gaat komen. Ze willen oproepen voor een demonstratie op de 24e tegen de asielzoekers. Van die demonstratieplannen wordt later niets meer gehoord.

*

Verschillende kranten schrijven over de komst van een AZC voor vijfhonderd vluchtelingen in het Friese dorpje Balk. Hun komst wordt verhinderd door een rechtszaak die omwonenden hebben aangespannen. De dorpsbewoners hebben al zeshonderd protesthandtekeningen verzameld en stappen naar de Raad van State om het plan tegen te houden.

*

De burgemeester van gemeente de Friese Meren krijgt 630 protesthandtekeningen overhandigd tegen de komst van een AZC in Balk. De indieners vinden 500 vluchtelingen voor hun dorp van 3800 inwoners teveel. Ze zien het centrum graag op een andere locatie in de gemeente verrijzen.

*

De krant schrijft over een aantal inwoners van Balk, dat op internet actie voert tegen de komst van vijfhonderd asielzoekers naar het dorp. Ze vinden honderd asielzoekers meer dan genoeg voor het kleine dorp en stellen de locatie ter discussie. Ze zeggen niet tegen het AZC te zijn, maar vinden het dorp met 3800 mensen te klein voor zo’n hoog aantal asielzoekers. Ze willen via de rechter voorkomen dat het centrum er komt.