Home » Johan Derksen

Johan Derksen

Filter

In de media

3 resultaten

Kroniek

3 resultaten
*

Op een landelijk radiostation laat een deejay een opname van apengeluiden horen. Dan zegt hij erna: “rustig Sylvana“. Dit komt na het rumoer rond de aapje-uitspraak van Johan Derksen. De politieke partij Denk, waar Sylvana Simons bij actief is, wil dat de deejay zich nu terugtrekt uit een campagne tegen discriminatie. Ze vinden het hypocriet dat hij daar in zit, terwijl hijzelf racistisch is tegen Simons. De deejay biedt later zijn excuses aan en zegt dat het smakeloos was.

*

In een televisieprogramma over voetbal reageert Johan Derksen op een besluit van een omroep om Zwarte Piet te vervangen door de schoorsteenpiet. Hij neemt Sylvana Simons op de korrel: “dat hysterische juffrouwtje Simons dat nu zo trots als een aapje door het land rent“. Als de presentator hem wil corrigeren door te zeggen dat hij “zo trots als een pauw” bedoelde, reageert Derksen: “Ze lijkt helemaal niet op een pauw“. Het besluit van de omroep om Zwarte Piet te veranderen leidt vandaag tot een stortvloed aan racistische reacties op sociale media. Geert Wilders van de PVV heeft getwitterd: “Laf, laf, laf. Zwarte Piet is zwart en moet zwart blijven“. De adjunct-hoofdredacteur van de omroep krijgt een doodsverwensing via internet.

*

Maandagavond zorgt voetbalcommentator Johan Derksen voor ophef door zich op televisie uit te spreken over Marokkaans-Nederlandse voetballers op de Nederlandse voetbalvelden. Volgens Derksen zouden sommige clubs niet meer functioneren of zelfs verdwijnen vanwege een te groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond. Hij stelt dat de clubs dan niet meer functioneren en autochtone spelers naar andere clubs uitwijken. Derksen zegt erbij dat het hem niet interesseert wanneer mensen hem nu als “racist” weg zullen zetten. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders eist hierna excuses van zowel Johan Derksen als de commerciële omroep waarbij hij werkt.