Home » Antikapitalistisches Kollektiv

Antikapitalistisches Kollektiv - AKK

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Een neonazistische 1 mei demonstratie in Halle, Duitsland. Vanuit Nederland roept ACN-AKN op om hieraan deel te nemen. Ze willen hiermee internationale solidariteit betuigen aan “de kameraden van het Antikapitalistisches Kollektiv (A.K.K.)“. Rondom de demonstratie vallen neonazi’s enkele jongeren aan omdat ze denken dat dit antifascisten zijn. Ze slaan hen met stalen staven. De demonstratie komt niet weg van het station vanwege blokkades. De neonazi’s reizen naar een naburige stad voor een spontane demonstratie en er worden meer dan honderd deelnemers opgepakt.

*

Op de website van de VNNB staat een kort verslag van een demonstratie in Maagdenburg waar het “AKK-netwerk” aan meedoet, dus clubs als ACN/AKN. Ze schrijven niet letterlijk dat er Nederlanders of vertegenwoordigers van de VNNB bij aanwezig zijn. Het thema is “Gezamenlijk voor Vrede, Vrijheid en Soevereiniteit!“. De VNNB schrijft hierbij: “De bezetter is nog altijd op Duitse bodem, zijn kapitalisme vergiftigd het land“.

*

Er is een grote linkse demonstratie in Frankfurt am Main waar de VNNB een verslag over schrijft. Het is onduidelijk of ze er zelf ook echt bij waren. Het gaat om een demonstratie tegen vrijhandelsverdragen. Volgens het verslag zijn er enkele activisten van ACN-AKN onder de deelnemers. Er worden pamfletten en plakkaten door hen verspreid. Het Duitse Antikapitalistisches Kollektiv agiteerde daarnaast middels verschillende prikacties langs de demonstratieroute. Hierbij worden negentien neonazi’s gearresteerd. Op een website van de Nederlandse afdeling van ACN-AKN staat ook weer een artikel hierover zonder dat letterlijk geschreven wordt dat ze zelf hierbij waren.