Home » Kroniek » 03-07-2014 | – 11356
*

De PVV dient in de Tweede Kamer een vijftal moties in over verschillende onderwerpen.

In de eerste motie verzoekt de partij om ook derde en vierde generatie immigranten als allochtoon te blijven aanmerken. Als argument wordt aangedragen dat specifieke derde en vierde generatie migrantengroepen oververtegenwoordigd zijn in schooluitval, criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid. De PVV wil zo voorkomen dat ze anders verdwijnen in de statistieken als ‘autochtonen’.

De tweede motie gaat over de subsidie voor een multicultureel instituut. De PVV wil die subsidie stoppen omdat al de miljoenen tot niets zouden hebben geleid en het een ‘politiek correct instituut’ is dat ‘het sprookje van de multiculturaliteit’ gebruikte om de bevolking op te voeden.

In de derde motie wordt gesteld dat 73% van de moslims in Nederland jihadgangers als helden zou bestempelen. De PVV vreest de islamisering van Nederland en stelt dat antisemitisme een onwrikbaar onderdeel van de islam zou zijn. De partij wil dat de regering dit antisemitisme aanpakt door de-islamisering met prioriteit tot doelstelling van het beleid te maken.

Dan is er een vierde motie over een toename van het islamitische antisemitisme in Europa en Nederland, waardoor de veiligheid van Joodse instellingen onder druk staat. De PVV wil dat de overheid de beveiliging van Joodse instellingen per direct over neemt.

De laatste motie gaat over Nederlandse moslims die “steeds meer” naar Syrië en de Levant gaan voor de gewapende jihad en hierna naar Nederland terugkeren. Ze stellen dat naast Joodse instellingen alle niet-islamitische doelen gevaar lopen. Ze verzoeken de regering deze mensen op te sluiten middels een administratieve detentie.

Terug naar het overzicht
Organisaties: