Home » Pieter Buisman

Pieter Buisman

Filter

In de media

10 resultaten

Oud-PVV-Statenlid moet 18.000 euro terugbetalen

Het Friese oud-Statenlid Pieter Buisman (PVV) moet de provincie bijna 18.000 euro terugbetalen. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.

Het Statenlid kreeg de financiële bijdrage toen hij in maart 2014 uit de PVV-fractie stapte en als eenmansfractie verder ging. Toen hij zich afsplitste, was er nog een jaar te gaan tot de provinciale verkiezingen. In 2015 kwam hij niet meer terug.

Vervolging oud-politicus voor verduistering

Nadat oud-statenlid Pieter Buisman eerder al voor de bestuursrechter verscheen, wacht hem nu ook een strafzaak.

Het openbaar ministerie verdenkt hem van wederrechtelijke toeëigening van 17.794 euro, zo is woensdag bekendgemaakt. De verduistering zou hebben plaatsgevonden in het voorjaar van 2014. Buisman was kort daarvoor uit de provinciale PVV-fractie gestapt, om als nieuwe eenmansfractie door te gaan.

Ex-PVV’er claimt 8 ton van Staten

Oud-statenlid Pieter Buisman uit Drachten claimt 7,8 ton van het provinciebestuur vanwege ,,smaad, laster en chantage”.

De claim is eind december ingediend en in januari door provinciale staten (PS) afgewezen. Dit blijkt uit stukken die donderdag door het Provinsjehûs openbaar zijn gemaakt.

Provinciale staten besloten vorig jaar bijna 17.794 euro terug te vorderen van de Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman.

Friesland doet aangifte tegen oud-PVV’er

De Provinciale Staten van Friesland doen aangifte tegen oud-PVV’er Pieter Buisman. Volgens de provincie heeft hij bijna 18.000 euro verduisterd.

Buisman stapte anderhalf jaar geleden uit de Statenfractie van de PVV en ging verder als eenmansfractie. Vervolgens keerde hij zichzelf 17.750 euro aan fractiegeld uit, dat hij naar eigen zeggen gebruikte om zijn nieuwe fractie “op te starten en vorm te geven”.