Home » Jochem Daeter

Jochem Daeter

Filter

Artikelen

1 resultaten

PVV aanhangers op oorlogspad

Geweld, bedreigingen, intimidatie. Als deze middelen ingezet worden in een politieke strijd levert dat vooral verliezers op. De slachtoffers zelf natuurlijk, maar de daders trekken vaak ook aan het kortste eind. Hun zaak kan op minder sympathie rekenen als ze hun doelen met geweld willen bereiken. De afgelopen jaren is er regelmatig geweld gebruikt door… Lees verder

In de media

3 resultaten

‘PVV-kandidaat betrokken bij aanvallers vluchtelingen Woerden’

De 19-jarige Jochem D, dit jaar kandidaat voor de PVV bij de Provinciale Staten verkiezingen, is volgens het AD betrokken bij de groep die vrijdag een aanval opende op een vluchtelingenopvang in Woerden. Hij behoort niet tot de elf arrestanten maar maakt deel uit van de kleine actiegroep van waaruit de aanval vermoedelijk is georganiseerd. De twintig mannen bestookten de vluchtelingen, waaronder vrouwen en kinderen, met onder meer vuurwerkbommen.

De actiegroep achter bestormers noodopvang Woerden

Zes van de elf gearresteerde mannen die vorige week een noodopvang voor vluchtelingen in Woerden bestormden, mogen vandaag naar huis, maar blijven verdachten. Justitie sluit meer arrestaties niet uit en kijkt nadrukkelijk naar wat er de weken ervoor gebeurde in het nabijgelegen Montfoort.

Ze zeggen zelf dat ze ‘geweld verafschuwen’, maar dat er een duidelijke link is tussen de actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij en de relschoppers die tekeergingen bij de vluchtelingenopvang in Woerden, is zonneklaar.