Home » Nederland » 's Gravenzande

's Gravenzande

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

In Naaldwijk lokken enkele minderjarige jongens uit Naaldwijk en ’s Gravenzande een homoseksuele man in de val, die dacht een afspraak te maken met een andere homo. Hij wordt door zes jonge mannen naar een gebouw gebracht en daar bedreigd met een nepvuurwapen. Ze nemen zijn bankpassen af en hij moet zijn pincode geven. Ze halen veel geld van zijn bankrekening af. De gevonden daders wordt “diefstal met geweld, afpersing in vereniging, wederrechtelijke vrijheidsberoving in vereniging en deelneming aan misdadige organisatie” ten laste gelegd. Een strafzaak dient in juli 2017. Later deze maand worden nog twee soortgelijke berovingen gemeld bij de politie.

*

Het Gerechtshof van Amsterdam spreekt PVV-aanhanger Robert de Jonge uit ’s Gravenzande vrij van het beledigen van moslims. In een documentaire over de PVV, die in september 2010 werd uitgezonden, had hij uitspraken gedaan dat moslims “fervente kontenbonkers” zouden zijn. Hij was in augustus 2013 al vrijgesproken, maar het Openbaar Ministerie was in beroep gegaan. Volgens het Hof maken de beledigende uitspraken deel uit van het maatschappelijke debat en zijn ze derhalve toegestaan. De uitlatingen zouden niet onnodig grievend zijn en niet aanzetten tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid. Het Openbaar Ministerie is het weer niet eens met de vrijspraak en gaat in cassatie bij de Hoge Raad.

*

In de avond is er een protest tegen de komst van asielzoekers in ’s Gravenzande (gemeente Westland). Identitair Verzet roept haar sympathisanten en de afdelingen Rotterdam en Den Haag op om hier aan deel te nemen. Op internet is er een evenement van gemaakt met een afbeelding Geert Wilders van de PVV erbij. In de nacht hiervoor worden er vier ruiten ingegooid bij het oude stadhuis. Er zijn zo’n driehonderd mensen op het protest af gekomen en een deel van hen roept “AZC Weg ermee” en steekt vuurwerk af. De rechtsextremist Ben van der Kooi heeft een spandoek meegenomen met de tekst “Refugees Stop Not Welcome”. In de gemeenteraad zelf doet LPF Westland een voorstel om af te zien van vluchtelingenopvang, maar dat wordt verworpen.

*

Op Koningsdag wordt een zeventienjarige Marokkaanse-Nederlander uit Hoek van Holland in ‘s-Gravenzande mishandeld door een groep van vijftien man. Hij heeft geen idee waarom dit gebeurt en denkt daarom aan discriminatie. Ze slaan hem met een boksbeugel, hij heeft zware hersenschudding en mogelijk blijvende gehoorschade.

*

Constant Kusters is als voorzitter van de NVU te gast in een radio-uitzending van de  Westland Omroep Stichting uit ’s Gravenzande.

*

De rechtbank van Amsterdam spreekt PVV activist Robert de Jonge uit ’s Gravenzande vrij van belediging van moslims en Arabieren. In een documentaire over de PVV in 2010 had de man ongenuanceerde uitspraken gedaan over pedofilie en homoseksualiteit in de islam. Hij wordt vrijgesproken omdat hij kritiek had geuit had op de gedragingen van moslims en dus geen groepsbelediging gepleegd heeft. Verder had hij de religie beledigd en niet haar aanhangers. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak.