Home » Nederland » 's-Gravenpolder

's-Gravenpolder

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Burgers en actiegroepen voeren actie bij de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Borsele in Heinkenszand, vanwege de komst van een AZC in ‘s-Gravenpolder. Er zijn 150 voor- en tegenstanders aanwezig. Voorpost deelt onder leiding van Florens van der Kooi folders uit en staat met het spandoek “Géén Asielcentrum in onze buurt!. Enkeltje thuis!“. Op de raadsvergadering wordt besloten de definitieve beslissing uit te stellen tot december. Hugo Kuijper is er als inspreker van Pegida en hij gebruikt consequent de term “gelukzoekers”. De volksoploop bestaat vooral uit tegenstanders van een AZC en slechts enkele voorstanders.

*

Een lokale stichting overhandigt deze dinsdagmorgen ongeveer 1500 handtekeningen tegen de komst van een AZC in ‘s-Gravenpolder aan de burgemeester van de gemeente Borsele. De handtekeningen zijn opgehaald in ‘s-Gravenpolder en ‘s-Heer Abtskerke. De stichting claimt dat bijna alle inwoners van ‘s-Heer Abtskerke en circa zestig procent van de mensen uit ‘s-Gravenpolder hebben getekend.

*

Op de plek waar een asielzoekerscentrum in ‘s-Gravenpolder moet komen, zijn deze middag varkenskoppen aangetroffen. Er is hier veel verzet onder buurtbewoners tegen het plan. Twee dagen geleden plaatsten tegenstanders van het AZC een protestbord in de buurt. Rond deze datum is er ook sprake van dreigmails en het gooien van eieren naar auto’s van raadsleden van de gemeente Borsele vanwege plan voor een AZC.

*

De krant schrijft vandaag over een toenemende weerstand in ‘s-Gravenpolder en ‘s-Heer Abtskerke tegen de komst van asielzoekers. Een vrouw uit Goes heeft medestanders opgeroepen om naar de locatie van een AZC te komen en er verzamelt zich vervolgens een groep van pakweg tachtig mensen. Er is sprake van angst voor de veiligheid van jonge vrouwen. Er worden handtekeningen ingezameld en er klinken ook geluiden die duiden op plannen voor minder vredelievende acties. Rond deze tijd is er ook sprake van dreigmails en het gooien van eieren naar auto’s van gemeenteraadsleden.

*

In ‘s-Gravenpolder zijn er rondetafelgesprekken georganiseerd door de gemeente Borsele over de komst van een AZC tussen de dorpen  ‘s-Gravenpolder en ‘s-Heer Abtskerke. Er staan circa tweehonderd protesterende bewoners buiten om hun onvrede te uiten over het plan. Veel mensen voelen zich niet gehoord. De burgemeester neemt een petitie met meer dan duizend handtekeningen in ontvangst. Hij doet dit onder luid boegeroep en gejoel. De sfeer wordt even gespannen en er wordt “AZC Nee!” gescandeerd.