Home » Nederland » Oldenzaal

Oldenzaal

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een krant schrijft over een recente uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem over een kort geding in hoger beroep van Michel Letteboer uit Almelo tegen zijn ontslag bij een school in Oldenzaal vanwege zijn NVU-verleden en extreemrechtse uitspraken. Het Hof stelt dat het ontslag geoorloofd is omdat Letteboer zijn extreemrechtse verleden verzwegen heeft.

*

De kantonrechter in Enschede bepaalt dat een onderwijsinstelling uit Hengelo Michel Letteboer uit Almelo mag ontslaan als docent geschiedenis vanwege zijn uitlatingen op internet. Dat zijn: “Respectloze uitlatingen met soms gewelddadig karakter.” Er zijn foto’s ingebracht waarop hij op NVU-demonstraties loopt en een strafzaak tegen NVU-leider Constant Kusters bijwoont. Michel Letteboer was op sociale media tekeer gegaan tegen krakers en tegen een lesbische vrouw. Hij gaf les op een school in Oldenzaal.

*

In het gemeentehuis van Oldenzaal is bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden van een moskee. Er wordt een akkoord gesloten dat de moskee drie maanden als proef, eens per week een gebedsoproep mag doen. Enkele omwonenden zijn fel gekant tegen de oproep. De burgemeester zegt dat er sprake is van enkele discriminerende opmerkingen. De meerderheid van de buurt stemt wel in met de proef. Er is een vertegenwoordiger van de PVV aanwezig, maar die mag geen commentaar geven van de gemeente.

*

De Provinciale Statenfractie van de PVV in Overijssel, die zetelt in het provinciehuis in Zwolle, brengt een persbericht uit waarin ze schrijven een fel tegenstander te zijn van de oproep tot gebed van een moskee in Oldenzaal. Er is een compromis in de maak tussen de moskee en buurtbewoners om één oproep per week te doen. De PVV wijst dit compromis af.