Home » Nederland » Beuningen (Gelderland)

Beuningen (Gelderland)

Filter

Kroniek

7 resultaten
*

Op een internetprofiel van Nijmegen Rechtsaf verschijnen foto’s van flyers en postertjes van Identitair Verzet met de tekst “Leugenaars, Eurofielen! Graaiers!“. Eentje is aangeplakt onder een plaatsnaambord van Nijmegen. Twee flyers worden voor de foto vastgehouden naast plaatsnaamborden van Wijchen en Beuningen. De actiegroep verklaart: “Vandaag gingen activisten van Nijmegen Rechtsaf aan de slag in Wijchen en Beuningen. Vele positieve reacties ontvangen en goede gesprekken gehad onderweg“. Nijmegen Rechtsaf geeft er een stemadvies bij: PVV, Forum voor Democratie, Voor Nederland.

*

Vandaag meldt een krant dat de bouw van een AZC in Ewijk door kan gaan. Er waren zes groepen omwonenden die vorig jaar een bezwaar hadden ingediend. Ze waren tegen de vestiging van het AZC. Een gemeentelijke commissie heeft hun bezwaren afgewezen en B&W van de gemeente Beuningen volgt dit advies op en houdt de verleende vergunning in stand.

*

Een rechter in Arnhem bepaalt dat de gemeente Beuningen mag starten met de bouw van een asielzoekerscentrum in Ewijk. In juli verleende het gemeentebestuur een omgevingsvergunning aan het COA voor de plaatsing van chalets. Omwonenden maakten bezwaar en droegen de verkeersveiligheid aan als tegenargument.

*

Omwonenden van het toekomstige AZC in Ewijk staan tegenover de gemeente Beuningen voor de rechter in Arnhem. Ze willen dat de bouw wordt stilgelegd. Vorige maand maakte de gemeente bekend dat ten zuiden van Ewijk een AZC komt voor de opvang van driehonderd vluchtelingen. Dat leidde tot protest van omwonenden. Ze vrezen waardedaling van hun huizen, gevaarlijke verkeerssituaties en bovendien vinden ze een periode van tien jaar veel te lang. De uitspraak volgt medio oktober.

*

De krant schrijft over de gemeente Beuningen die het verzoek heeft afgewezen van drie bewoners om het voetpad langs hun huis af te sluiten. De mensen waren bang dat de toekomstige driehonderd asielzoekers die in een AZC in Ewijk gaan komen, langs hun woning gaan lopen. Ze zijn bang voor het dalen van hun huizenprijzen en een anonieme buurtbewoonster spreekt de angst uit dat asielzoekers zich gaan vervelen en daar rond gaan hangen. De bewoners zeggen niets tegen vluchtelingen te hebben.

*

In de middag plaatst Zwart Front een foto op internet van een nachtelijke actie met een Zwart Front-spandoek met de tekst: “Stop de linkse dictatuur van C.O.A. en Gemeente“. Als toelichting staat er bij: “vannacht hebben activisten van Zwart Front Nijmegen, in samenwerking met lokale sympathisanten, een spandoek opgehangen aan het Julianaplein in Beuningen. De reden hiervoor is de geplande opvanglocatie voor asielzoekers in Ewijk“. De activisten zijn boos over een inspraakavond. Ze schrijven dat er twee actiegroepen zijn opgericht tegen het AZC en dat er een kleine demonstratie is geweest.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van twee ouders van Congolese afkomst die stellen dat de basisschool van hun kinderen in Beuningen (Gelderland), op diverse momenten in de afgelopen jaren discriminerende uitspraken heeft gedaan tegen hun kinderen. Dit zou door leerkrachten zijn gedaan, alsook door beslissingen van het schoolbestuur. Het College kan een deel van de klachten niet meer onderzoeken door het tijdsverloop. De ouders kunnen niet goed aantonen dat er sprake is geweest van discriminatie en het College spreekt de school daarom vrij.