Raymond S.
- 2 kroniek
- 15 mediaberichten
Resultaten
In de media
Brandbomgooiers uit Enschede: ‘We zijn geen terroristen’
Marco H. (37) en Ronald M. (36) geven tijdens de eerste dag van hun proces in hoger beroep toe dat ze op 27 februari 2016 een molotovcocktail hebben gegooid naar de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede. De twee herkennen zich niet in het predicaat ‘terroristisch oogmerk’ en vinden de opgelegde straf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, te hoog.
‘Drank en drugs zijn geen excuus voor aanslag op moskee’
De Enschedese brandbomgooiers pleiten voor een lagere straf en zelfs vrijspraak. Het OM geeft geen krimp en vordert weer vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Brandbomgooiers Enschedese moskee blijven vastzitten in Vught
Vier verdachte gooiers van brandbommen naar de Marokkaanse moskee in Enschede, in februari 2016, blijven opgesloten op de zwaarbeveiligde terrorismeafdeling in Vught. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem besloten.
Mohammed B. woedend na komst Tukkers in terroristenbajes
Vier van de vijf Enschedeërs, die brandbommen naar de Marokkaanse moskee gooiden, zeggen dagelijks te worden bedreigd in de bajes. De veroordeelde rechts-extremisten zitten op de terroristische gevangenis-afdeling in Vught, tussen jihadisten, moslimfundamentalisten en teruggekeerde Syriëgangers.
Komst omstreden azc Enschede afgeblazen
De komst van het omstreden asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld in Enschede is afgeblazen. Dat maakte de gemeente vanmiddag bekend. Er zouden zeshonderd mensen worden gehuisvest in het nog te bouwen azc, maar de opvang is volgens het COA door de verminderde instroom van vluchtelingen niet meer nodig.
Verdachte van aanslag op moskee Enschede radicaliseerde snel na ‘Keulen’
Met de oudejaarsnacht in Keulen in het achterhoofd radicaliseerde Raymond S. snel. Dat heeft hij vandaag zelf verklaard in de rechtbank in Almelo. S. staat samen met vier anderen terecht in verband met een mislukte aanslag op een moskee in Enschede. De andere verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht.
Brandstichting bij moskee Enschede was protest tegen komst asielzoekers
Het gooien van twee molotovcocktails naar de Marokkaanse moskee in Enschede, zaterdagavond 27 februari, was bedoeld als protest tegen de komst van asielzoekers.
Brandbom bij moskee: vandalisme of terreur?
De gemeente en moskeegangers bang maken: dat is wat de vijf Enschedese vrienden beoogden met het gooien van een brandbom tegen de moskee in hun gemeente. Vandalisme of een daad met terroristisch oogmerk, over die vraag moet de rechtbank zich donderdag buigen. Het laatste is waar het Openbaar Ministerie de vriendengroep van beschuldigd.
Bier en een brandbom
Vijf mannen uit Enschede staan terecht voor een aanslag op een moskee in hun stad. „Maar ja, ze waren hartstikke lazarus.”
Vijf kale mannen haasten zich het smalle rijtjeshuis in. Het is even voor tien uur ’s avonds. Blikjes bier worden opengetrokken. Met hun duimen omhoog maken ze een selfie.
Buiten is het kil, die avond van 27 februari. Vierhonderd meter verderop doven moskeebezoekers de vlammen. Vijf minuten eerder zijn er twee brandbommen tegen de gevel van moskee ‘Allah’s huis voor moslims’ in Enschede gegooid. Er waren dertig mensen binnen. De schade is beperkt. Volgens het OM gaat het om een terroristische daad, voortgekomen uit „vreemdelingenhaat”. De verdachten, die afgelopen vrijdag voor de rechter stonden, zijn de mannen van de selfie. Voor en na de aanslag kwamen zij samen in het huis van Raymond S.
Verdachte brandbomgooiers Enschede blijven in gevangenis
De verdachte brandbomgooiers Jeroen B. (35), Marco H. (36), Danny H. (24) Ronald M. (34) en Raymond S. (34), die 27 februari brand gesticht zouden hebben bij de Marokkaanse moskee in Enschede, blijven achter slot en grendel.
Verdachten van brandbom gooien naar moskee Enschede blijven vastzitten
De vijf verdachten van het gooien van brandbommen naar de moskee in Enschede blijven vastzitten tot aan de volgende zitting, eind september.
Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald tijdens de regiezitting tegen de vijf mannen die op 27 februari dit jaar twee brandbommen gegooid zouden hebben naar de moskee aan de Tweede Emmastaart. Op het moment dat de brandbommen werden gegooid waren er zeker dertig mensen aanwezig in het gebouw.
Verdachte gooiers brandbom naar Enschedese moskee staan terecht
Vijf verdachte Enschedeërs staan deze vrijdag terecht voor het gooien van twee brandbommen naar de Marokkaanse moskee, 27 februari aan de Tweede Emmastraat in Enschede. Het Openbaar Ministerie vindt dat de aanslagplegers terroristische bedoelingen hadden en angst wilden zaaien. In de moskee waren die zaterdagavond meerdere bezoekers, ook kinderen.
Verdachte Raymond S. heeft spijt van aanslag op moskee in Enschede
Justitie vindt het gooien van twee brandbommen naar een moskee in Enschede – in februari van dit jaar – een terroristische daad. Vrijdag stond de eerste terreurverdachte voor de rechter. Raymond S. (34) is de allereerste die kort na de aanslag op de moskee werd opgepakt. De brandbommen misten doel en er vielen geen gewonden. Maar volgens Jeroen Kuipers, officier van justitie, hebben de verdachten met hun actie wel angst gezaaid. “En daar draait het allemaal om bij terrorisme.”
Enschede protesteert tegen AZC
Er werd vandaag weer gedemonstreerd tegen de vluchtelingen. Dit keer in Enschede, de thuisbasis van DTG-oprichter Benno. Voor wie het nog niet weet: DTG staat voor Demonstranten tegen Gemeenten. En dat ziet er dan ongeveer zo uit…
Kroniek
De uitspraak van de rechtbank in Almelo in het terrorismeproces tegen vijf mannen van DTG en DSDA die op 27 februari 2016 een brandbom gooiden naar een moskee in Enschede. Ze worden veroordeeld wegens ‘een aanslag met een terroristisch oogmerk‘ en Danny Hoffmann, Ronald Mooibroek, Jeroen Banda en Marco Holtkamp krijgen vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Raymond S. krijgt vier jaar cel, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Dat is iets lager omdat hij wilde stoppen en spijt kreeg. Er volgt in april 2017 nog een hoger beroep.