Een zaal in Amsterdam organiseert een verkiezingsdebat met sprekers van elf partijen van rechts tot links. Uit de rechtse hoek zijn dit Raymond de Roon van de PVV, Joram van Klaveren van Voor Nederland en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.
De PVV-parlementariërs Geert Wilders en Raymond de Roon stellen Kamervragen over de etikettering van Israëlische producten uit de bezette gebieden en protestacties van groepen die de Palestijnen willen steunen. Ze vragen: “Hoe beoordeelt u de actie van de etiketterings-shariapolitie in Nederlandse winkels“. Ze noemen het een antisemitische actie. Ze willen dat Nederland de etiketteringrichtlijn van de Europese Commissie links laat liggen.
Kamervragen door PVV Tweede Kamerlid Raymond de Roon over een ‘islamitische koekoeks-jongen bij de krijgsmacht‘. Hij stelt dat er 29 ex-militairen van het Duitse leger als jihadstrijders zijn afgereisd naar Syrië en Irak. Hij vraagt of Defensie misbruikt wordt als LOI-cursus voor jihadisten. Hij wil dat de minister aangeeft hoeveel (ex-) militairen zijn afgereisd en hoeveel er onder de loep worden gehouden. Hij vraagt ook hoeveel “islamitische koekoeksjongens” er uit de krijgsmacht zijn verwijderd. De Roon wil mensen met een dubbel paspoort uit de krijgsmacht weren om loyaliteitsproblemen en veiligheidsrisico’s te beperken.
In het vragenuurtje in de Tweede Kamer komt de arrestatie van Ebru Umar in Turkije aan bod. Raymond de Roon van de PVV keurt de arrestatie af. Hij stelt dat de meerderheid van de Nederturken niet achter Umar staat. “En die twee heren van de Turkenpartij” staan ook niet achter haar, zegt hij (hij doelt op Denk). Hij vraagt of de minister het met hem eens is dat “de integratie van de Nederturken in Nederland volstrekt, maar dan ook volstrekt mislukt is“. De Roon wil dat Turkije nooit lid van de EU zal worden. De partij Denk geeft aan dat zij haatmails krijgen vanwege hun standpunt over de arrestatie van Umar. Teksten als “We gaan op Turkenjacht“, “Eruit met jullie, kankergezwellen, al moet ik het zelf doen”, “Opkankeren of van het hoogste gebouw: splash” en “De dood of de gladiolen“. Raymond de Roon neemt afstand van die bedreigingen.